Disc de la setmana: Cristina Zavalloni “Idea”

Cristina Zavalloni (1973), canta jazz, ballarina clàssica i moderna, amb estudis de “bel canto”, interpreta a Monteverdi i Kurt Weill, i també composició. La seva multi dimensió l’ha permès dedicar-se especialment al mon del jazz i la música clàssica.

“Idea” (2005) és el resultat d’una llarga col·laboració amb el pianista Stefano De Bonis. Els dos músics tenen orígens molt diferents, però un fort sentiment musical i una voluntat sense por a prendre riscos, d’aquesta cooperació neix el disc que us recomano avui.

Un disc ple de lirisme i virtuosisme, el so que fan no deixa de ser un joc, una subtil ironia, entre la veu i els instruments que l’acompanyen. Per cert excel·lents els músics, Antonio Borghini al contrabaix el meravellós clarinetista Gabriele Mirabassi, i per últim però no menys important el virtuós del trombó Gianluca Petrella.

Artista

Cristina Zavalloni

Àlbum Idea
Cançó que escoltes Istinti

.

Onze temes originals composats per ella mateixa, la creació està molt estretament relacionada amb la interpretació, una manera molt precisa fins i tot on hi ha més improvisació i on la lletra és redueix al mínim.

Editat per un segell com és “Egea” que aposta per música poc convencional, però d’una qualitat excepcional, que particularment m’ha enganxat. Ja us he presentat un parell de Cd’s d’aquesta col·lecció com son els de Marco Zurzolo i Angelo Valori. Aquest és un altra disc per escoltar amb especial atenció i apreciar els matisos d’una exquisida interpretació.

.

‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis