Disc de la setmana: Oscar Peterson & Stéphane Grappelli Quartet “Jazz in Paris Vol.1”

Vaig de col·lecció en col·lecció si la setmana passada era un disc de Egea Records, aquesta és un discs emmarcat dintre d’un altre col·lecció que fa temps us vaig recomanar “Jazz in Paris” editat per Verve i Gitanes.

Res més que dos monstres del jazz tocant junts. Una reunió a Paris del pianista Oscar Peterson (1925 – 2007) i el violinista Stéphane Grappelli (1908 – 1997), un disc excepcional, un clàssic, aquest dos no defrauden mai.

Tots dos són romàntics, inflexibles tant l’un com l’altre, no sols en la forma d’entendre el swing, sinó també en el seu lirisme, hi ha tanta qualitat en la música que fan aquest dos monstres del jazz.

La gravació és de 1973 amb el nom de “Oscar Peterson & Stéphane Grappelli Quartet, Jazz in Paris Vol. 1”. La parella s’ha transformat a un quartet amb l’ajuda del contrabaix Niels-Henning Pedersen Orsted i el bateria Kenny Clarke. Possiblement no és un enregistrament perfecta, però és la mostra de com s’ho poden passar de bé un parell de músics fent el que els agrada, i això és transmet en molt bones vibracions.

Artista

Oscar Peterson & Stéphane Grappelli Quartet

Àlbum Jazz in Paris Vol.1
Cançó que escoltes Walkin my baby back home

.

Cadascú fa el que sap fer, Peterson toca amb la seva precisió i facilitat, Grappelli treu un swing vibrant de les cordes del seu violí. Es complementen a la perfecció per deixar-nos un conjunt de versions més que enginyoses pels arranjament i la forma de atacar-les. Melodies encisadores i agradables d’escoltar per a la satisfacció dels que estimem la música i especialment el jazz.

.

‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis