Disc de la Setmana: Luqman Hamza “With this voice”

Amb una sensual i seductora veu , més pròpia dels anys 40 o 50, Luqman Hamza (1932) ha estat tot un descobriment, un vocalista excepcional i de gran talent que es mou perfectament a l’àmbit del jazz/soul. Amb una certa semblança al to de Nat King Cole o Johnny Hartman.

Music poc conegut, als 40′ forma The five Aces amb poc èxit i durada per dedicar-se a fer d’acompanyant d’estudi (Charlie Parker, Miles Davis, Ray Charles…)

“With this voice” (2002) és una selecció eclèctica i variada d’estàndards i balades populars per a piano i veu, que van des de Smoke Gets In Your Eyes (bonus track en alguna edició), Blue Moon passant per temes tan coneguts com Laura i My Funny Valentine, fins i tot son emotives les interpretacions dels altres temes menys coneguts.

Amb aquesta veu Luqman Hamza ens ofereix un rendiment sense fissures, sorprenentment clar amb una inoblidable barreja de riquesa i l’emoció. Que utilitza per expressar sentiments i amb un to subtilment pessimista.

És tot un veterà i ens deixa una perfecta afinació, una veu de fraseig precís lleugerament tremolosa, apassionada amb un sofisticat sentit del swing que fan d’aquest àlbum sigui força agradable d’escoltar una i altra vega

da, ja ho veureu.

Artista

Luqman Hamza

Àlbum With this voice
Cançó que escoltes Never let me go

Anecdòticament, per donar un so més idoni per la música que interpreta, va gravar aquest treball en cinta analògica de 1/2 polzada, per després ser masteritzat i digitalitzat.

Un altre cantant perfecte per gaudir de la seva veu molt atraient.

.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis