Disc de la setmana: Nanci Griffith “Other voices, Other rooms”

“Les cançons necessiten de noves veus per poder-les cantar en llocs que mai han estat cantades amb la finalitat de continuar tenint vida”

Això és el que ha fet Nanci Griffith (1953) amb el seu àlbum “Other voices, other rooms” (1993) títol agafat de la primera novel.la de Truman Capote. És una recopilació de cançons dels seus compositors favorits des de Dylan, Van Zandt, John Prine, Arlo Guthrie, Pete Seeger, Gordon Lighfoot…

Cantautora de discos reflexius, d’estètica country, em recorda una mica a Emmylou Harris. Nanci Griffith amb aquest treball torna a les seves arrels, fa una antologia suau però força intel·ligent en el tractament de les versions, tot un risc ja que són cançons més que reconegudes del grans mestres de la música Americana.

Artista

Nanci Griffith

Àlbum Other voices, other rooms
Cançó que escoltes Across the great divide

Excel·lents arranjament, petits girs d’inflexió o una nota persistent estan al servei de la seva seductora veu. Canta sense esforç, cosa que és d’agrair, la banda la porta a coll,  els acompanyaments vocals de veterans companys ( Alison Kraus, John Prine, Arlo Guthrie, John Gorka..) li donen més volada al disc.

Un disc ple de tons càlids i paisatges del seu país, música popular de la dècada dels 60 i 70. Arrels de Texas son les que Nanci Griffith ens regala en aquest disc.

.

‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis