Disc de la setmana: Giulia Vale Quintet “Danza imprevista”

Jazz fet a casa, Giulia Valle em sembla una de les artistes més singular de panorama jazzístic català.
El seu instrument és el contrabaix, instrument poc comú amb el àmbit dels músics femenins, però des del contrabaix aporta al jazz una visió diferent de composició e improvisació.

La seva ferma formació li porta a crear una proposta de gran qualitat i projecció internacional. “Danza imprevista” (2007) és el disc que us proposo escoltar avui. Un disc ple de composicions pròpies que sonen diferents, carregades d’un cosmopolitisme summament creatiu i ple de colors.
M’agrada el quintet sona compacte, contundent, una maquina molt bé engreixada. Més que rés poder contar amb el Martí Serra (saxos), en Miguel”Pintxo” Villar (saxo), David Xirgu (Bateria) i Sergi Sirvent (piano), son tota una garantia.

Artista

Giulia Valle Group

Àlbum Danza Imprevista
Cançó que escoltes Chacarera Bulgara

.

Trobarem una gran diversitat de influencies, temes amb aires brasilers, free jazz, música contemporània i fins i tot folk català. Però la gracia està en que no sona dispers o mancat de lligam, i això té molta culpa las composicions de la Giulia i també la banda.
No és un disc fàcil de pair, es necessita temps per en gaudir-ne, és musica complexa però en cap moment excloent o oclusiva. Val la pena parar i escoltar el que couen aquestes noves generacions de jazz barceloní i la Giulia amb el seu quintet és un referent imprescindible. Total un disc ple de jazz original i imaginatiu.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis