Disc de la Setmana: Anthony Braxton “Eight (+3) Tristano Compositions 1989: For Warne Marsh”

Com estudiant de per vida del saxòfon, estic especialment agraït amb el llinatge “de la mestria”, en relació amb la evolució d’aquest instrument. Així comencen les notes d’aquest excel·lent àlbum d’en Anthony Braxton (1945), “Eight (+3) Tristano Compositions 1989: For Warne Marsh” (1990).

Una aproximació a la composició i la improvisació, on ens deixa veure el seu gust exquisit i l’execució tant com solista com a director d’orquestra. Aquest disc no deixa de ser un homenatge al gran saxofonista Warne Marsh així com a Lennie Tristano i la seva música dels anys 40 principis del 50.

Nou temes son de Tristano, amb un clar sentit de l’harmonia al estil de Charlie Parker i el seu propi sentit de la melodia i contrapunt. És un joc emotiu amb el sentiment que va trobar quan va escoltar a Marsh i la influencia que li va suposar.

Artista

Anthony Braxton

Àlbum Eight (+3) Tristano compositions 1989 for Warne Marsh
Cançó que escoltes Dreams

.

Un treball d’una personalitat força complexa com és la d’ Anthony Braxton, d’aquest músic hiper actiu és pot esperar discos magnífics i d’altres que simplement es van gravar. La recomanació d’avui ens porta a una interpretació molt particular de la música de Tristano, on ens mostra un catàleg de recursos fascinants, per fer un disc atemporal, pot ser no és el seu millor disc, però es condemnadament bo.

.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1