Disc de la setmana: Ona Laietana “Barcelona Traction”

Com cada estiu os faré un petit monogràfic de cinc setmanes, aquest any he triat un grapat de discs dels anys 70. Em va agafar la edició de aquests treballs massa jove, amb els anys he pogut assaborir la música que van fer un bon grapat de grups a l’escena musical catalana. Eren instrumentistes de gran qualitat, van crear amb absoluta llibertat una barreja de rock, jazz, música mediterrània, rumba, salsa…

Va ser en Gato Perez qui li va posar nom “Ona o música laietana” és un passeig per la Barcelona musical dels anys 70, concretament la que representen músics com Jaume Sisa, Carles Benavent, Emili Baleriola, Joan Albert Amargós, Xavier Batllés i tota una colla d’instrumentistes que ben aviat van ser qualificats per la crítica com intèrprets de la “música laietana”. Aquest nom va relacionat directament amb el local on tots ells van començar a destacar musicalment parlant: la sala Zeleste.

Amb aquesta serie vull fer reviure aquells anys d’una música de gran creativitat e innovació a Barcelona. El primer que presento és:

BARCELONA TRACTION

“Barcelona Traction” (1975)

Clika i podràs escoltar una mostra.

Una de les millors bandes de jazz-fusió, integrada per en  Lucky Gury teclats, Jordia Clua Baix i Francis Rabassa bateria. Van signar un disc hipnòtic inspirat en el jazz-rock. El Fender Rhodes d’en Lucky amalgama la sonoritat del grup fent-la molt propera a la galàxia anglosaxona i la escena underground del tardo-franquisme.

.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1