Disc de la Setmana: Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio “En la imaginación”

Benvinguts  de nou al disc de la setmana. Les vacances bé?.

Hi ha una veu al país que em té el cor robat i no és altre que la veu de la Sílvia Pérez Cruz (1983). Pel vols del Març de 1998 ja os vaig recomanar un disc “Llama” amb Ravid Goldschidt i el seu Hand. M’encanta en totes les seves facetes, cantant flamenc  (“Las Migas”,) en acompanyaments més jazzístics acompanyant a en Joan Monné, Joan Díaz o Sergi Sirvent, cançó de taverna, fins i tot soc capaç de veure per la tele la cantada d’Havaneres a Calella si sé que canta ella.

El de avui és un treball on ens ofereix un grapat de clàssics de la cançó cubana de tots els temps, passats pel particular filtre jazzístic que ens proposa en companyia del Javier Colina Trio, amb el nom de “En la imaginación” (2011).

Ens trobarem lletres plenes de sentiments de vegades melodramàtiques i passionals, que li van com anell al dit a la veu de la Sílvia. Molt però que molt interessants són els arranjaments que ha fet Javier Colina, així com la gran part de culpa que tenen el músics, en Marc Miralta, Perico Sambeat i l’Albert Sanz, que contribueixen en fer d’aquest disc una meravella.

Aquest disc respira complicitat, Javier Colina pot ser és un dels millors contrabaix de l’actualitat, de sempre ha tingut un marcat interes per la fusió del jazz amb la música llatina, i molt en especial pels sons i ritmes cubans. Freqüents son las seves revisions del “cancionero” popular de compositors cubans, sempre amb un llenguatge de jazz contemporani.

Artista

Sílvia Pérez Cruz & Javier Colina Trio

Àlbum En la imaginación
Cançó que escoltes La tarde

.

La Sílvia Pérez Cruz és una de les veus mes interessant de la actual música popular a Catalunya. Té una veu càlida, delicada, lluminosa i per damunt de tot versàtil. La seva marcada personalitat vocal fa de cada interpretació una experiència única. La seva participació amb aquest disc afegeix un munt de nous matisos a aquest repertori amb profundes arrels populars.

Temes com “La Trade”, “Debí llorar”, “Ella y yo”…, ens els presenten definitivament com estàndards de jazz llatí. Ven segur que aconseguiran emocionar per la seva sinceritat i magistral interpretació.

.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis