Disc de la Setmana: Lanny Morgan Quartet “Pacific Standard”

Tornem al jazz clàssic escoltant a un saxofonista de gran experiència i poc nom. Lanny Morgan (1934) és un d’aquells saxofonistes amagats de la costa est. Té un estil “bopper” incendiari que li ve de la seva estada com solista principal a l’orquestra de Maynard Fergurson.

Com molts saxofonistes de l’època és hereu d’en Charlie Parker i Art Pepper, encara que el seu pas per un munt de formacions fa que el se discurs musical sigui excepcionalment interessant.
No Té massa discografia com a lider de grup, però la proposició d’avui és un d’aquest pocs discs que hi han al seu nom. “Pacific standard” (1996) és un recull d’obres de Cole Porter, Jerome Kern, Rodgers, Julie Styne.
Un bon grapat de d’estàndards, on destaca la fluïdesa del seu llenguatge i la manera tant eloqüent d’afrontar els temes. Morgan és un especialista en up-tempo (ritme ràpid) i no tenim millor mostre que el tema que posa fi al disc “it’s you or no one”, per entendre la música que li agrada fer.

Artista

Lanny Morgan Quartet

Àlbum Pacific Standard
Cançó que escoltes I’ll remember april

Contrapunts enrevessats del piano de Tom Rainer, l’agudesa del contrabaix d’en Dave Carpenter i per damunt de tot la capacitat de Joe LaBarbara, per mantenir la precisió i portarel pes i el temps en el disc.
Un disc amb ritme, on el més tranquil que podem trobar son un parell de temes a “medio tempo” amb la notable l’excepció de “Body and soul”, que em recorda l’estil agredolç què té Art Pepper per interpretar les balades.
Un disc simplement de jazz, bebop del bo, música per gaudir.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1