Disc de la setmana: Cæcilie Norby “London/Paris”

Cæcilie Norby (1965)és una d’aquestes cantants què es mouen bé en el rock, el pop i que té un lleu flirteig amb el jazz. El fet és que actualment s’ha transformat,  la seva afecció pel jazz, en una ferma dedicació.

Em sembla una veu a la que li agraden els desafiaments, quan l’escolto trobo una veu madura i expressiva. Una veu que treu de si tota la força que du dintre d’ella.
La Norby es troba bé en jazz, li agrada bellugar-sa amb cert grau d’improvisació i això exactament és el que li permet el jazz. Per això el disc d’avui és un directe “London/Paris”(2004).
Com sempre dic un directe treu el millor i el pitjor del disc. El só com la majoria de les vegades deixa una mica que desitjar. Però la música damunt l’escenari guanya en graus. Com diu ella “Los temas siempre son los mismos cada noche, pero intentamos estirarlos o acortarlos cada actuación”. Això és el que li permet treure la essència i espontaneïtat als temes que interpreta, una barreja de adrenalina, la rutina i moltes gotes de amor per la música.

Artista

Cæcilie Norby

Àlbum London / Paris
Cançó que escoltes But not for me

.

Aquest disc és un disc de vetllades intimes, de repertori força variat, (des dels Bee Gees, Johnny Mitchell a Gerschwin o Ellington) i el talent per la improvisació d’un grup de musics de jazz. No és un disc treballat, no han fet falta innumerables sessions d’assaig, per fer un bon treball en diecte.
Senzillament pujar a un escenari i fer el que saben fer…música, la seva veu és subtil, però potent i amb tocs lírics, amb un excel-lent gust per donar color a les notes, amb un fraseig que t’arriba directe al cor, tant pot ser dolça com crua.
El seu repertori no inclou només clàssics, afegeix alguns temes prou coneguts del pop. Us deixo aquest descobriment d’en Niels Lan Doky. Pot ser no deixara petjada en l’historia del jazz vocal, però em sembla un treball prou interessant com per escoltar-lo amb tranquil·litat.
.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis