Disc de la setmana: Elena Ledda “Live at Jazzinsardegna”

Avui ens toca escoltar una cantant de música Sarda, possiblement de les veus més representativa de Sardenya i de l’entorn de la Mediterrània.

Sense cap dubta parlo de Elena Ledda (1959) i el seu disc “Live at Jazzinsardegna” (2008). Una gravació en directe al EJE (Europena Jazz Expo – Jazz in Sardegna).

El projecte que escoltarem en aquest disc és una suite per veu en viu, amb la especial contribució dels músics que sempre la acompanyen, Mauro Palmas i el seu peculiar só de mandolina, Silvano Lobina contrabaix, Marcello Peghuin Guitarra, atenció a la molt personal segona veu de la Simonetta Soro i la especial col·laboració de la pianista de jazz Rita Marcotulli, paga la pena parar un moment per escoltar amb atenció a la Rita.

És un disc de matisos molt suggerents, sardines, àrab i de la mediterrània. Immers en la recerca de la tradició i la música antiga de la illa, a la recerca de sons que traspassen les fronteres de lo tradicional i se contaminen, en el bon sentit, del jazz.

Artista

Elena Ledda

Àlbum Live at Jazzinserdegna
Cançó que escoltes Kiliwàni

.

Elena Ledda té una veu de soprano dramàtica que adapta a las mil meravelles al cant folklòric de seva terra nadiua. Veu plena de tonalitats, és capaç de cantar amb dolçor i a la vegada amb l’amargor del mar. És la veu del mediterrani per excel·lència, juntament amb la Maria del Mar Bonet i la cantant grega Sabina Yannatou.

 En la seva veu no és fa estrany el sard, el seu idioma, i caram com canta, amb garra, força, delicadesa, mil matisos i una expressivitat poc comú.

Un disc fet amb molt bon gust, la seva veu profunda m’emociona i em traspassa sentiment.

.

‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis