Disc de la Setmana: André Mehmari & Gabriele Mirabassi “Miramari”

Fa dies que volia introduir un instrument que no ha estat el protagonista de cap dels discs recomanat fins ara. És el clarinet i per això he triat a un excel·lent músic com és Gabriele Mirabassi en col·laboració amb el pianista brasiler André Mehmari i el disc no és un altre que “Miramari” (2011).

El disc és un retrobament de cultures, és un reflex d’un viatge per Itàlia i els seus llocs (“Um dia em Asis”, Peruggia Notturna”, “Quando em Gubbio”…) i cançons del Brasil de Mehmari. Des de el blau profund dels oceans en obsequiaran amb música suau, vibrant i melodiosa. Diferents punts de vista al mar de mons diferents units per una afinitat… la música que surt del cor.

És música de imatges, de remolins, d’ondulacions rítmiques. Temes molt arrelats a la música folklòrica del seus països amb un component emocional molt ford.

Con principal protagonista les mans d’André, beneïdes pel seus dits sorprenentment suaus a l’hora de tocar les tecles del seu piano. La brevetat és el seu fort, no perd les notes, prefereix en lloc de construir expressions transformar-les en matisos i dinàmiques per so en general.

Artista

André Mehmari & Gabrielle Mirabassi

Àlbum Miramari
Cançó que escoltes Peruggia Notturna

.

L’altra meitat de l’ànima de aquest disc és Gabriele Mirabassi un mestre del clarinet, amb ell l’instrument és enormement expressiu a pesar de la seva dificultat. Juga amb l’entonació profunda i el fraseig clàssic amb tanta dolçor que sovint es fan màgiques les veus corals què emergeixen suaument de la seva canya.

A la fi el disc és una trobada de dos músics que comparteixen una visió comú de la música harmònica, amb un rigorós enfoc per unir els seus coneixements musicals amb una creativa imaginació per improvisar música popular.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1