Disc de la setmana: Melanie de Biasio “A stomach is burning”

He de reconèixer que no m’agrada recomanar primers treballs, però avui faré una excepció. Paga la pena donar oportunitats i amb la recomanació d’aquesta setmana li donarem a una cantant Belga de jazz…Melanie de Biasio (1978).

“A stomach is burning” (2011) és el primer treball d’aquesta jove artista. Desprès d’escoltar-la varies vegades m’ha agradat la seva veu, té una veu atractiva tant en els temes suaus com els que tenen més swing. Especialment m’agrada la seva personalitat a l’hora d’interpretar, la seva anima, que es deixen veure nota a nota. De veu tendre, propera a sentiments de desesperança i pena, però amb una noció del ritme que li permet remuntar en temes de tempo més ràpid.

Peró Melanie no és sols una veu càlida, de fraseig persistent, també té el seu espai creatiu que concentra en les seves cançons, a les quals dóna pes, força, gravetat. No és casualitat que Billie Holiday i Nina Simone siguin les seves referències.

Artista

Melanie de Biasio

Àlbum A stomac is burning
Cançó que escoltes Never gonna make it

.

Això marca una clara preferència per la senzillesa, amb una tècnica vocal que li permet bellugar-se perfectament en el complex art de la balada, on ja ha desenvolupat suficient la caixa per els ritmes lents.

Un disc ple d’atractius, on l’aportació dels excel-lents músics que l’acompanyen proporcionen una textura molt especial . Els solos omplen els silencis de la Melanie en breus interjeccions o en petites declaracions.

Un disc de baix volum, però d’alt impacte de seducció

.

‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1