Disc de la setmana: Miguel Angel Chastang ” Four Generations”

Per anar acabant l’any un disc de jazz, jazz del clàssic… hard bop. No és pas un disc excepcional però m’agrada escoltar-lo i ho vull compartir.

M’agrada perquè sona a “club de jazz”, com deia aquell jazz que es feia als 50 i 60, i que simplement per qüestió d’edat no he pogut gaudir fins molt després. Em recorda aquells concerts de jazz sense artificis ni innovacions que gaudia escoltant a la Cova del Drac, al Jamboree o al mateix Cafè Central de Madrid, precisament on vaig veure per primera vegada al músic que avui us presento… Miguel Angel Chastang (1952).

El disc és “Four generations” (2007), fa referencia a les diferents generacions de músics que toquen al disc. El més veterà el propi Chastang dona maduresa i credibilitat al treball, el més jove el saxofonista Martí Serra que aporta joventut i vitalitat, pel mig un pianista que em té el cor robat pel seu bon gust i la classe que té l’Albert Bover i com a quarta generació el bateria nord-americà Al Foster, tota una llegenda del mon del jazz, i que fa de nexe d’aquestes generacions de jazzmens de l’estat, aportant caràcter, experiència i creativitat.

Escoltarem pur hard bop, sense concessions a la modernitat ni a les fusions. La professionalitat d’aquest quartet no dona cap dubte, serietat, sobrietat, excel·lent conjunció on prima el grup. El que no vol dir que no hi hagin moments per la improvisació individual, moments plens de sensibilitat, tècnica i versatilitat, sense carregar-nos de gratuïtes complexitats.

Artista

Miguel Angel Chastang

Àlbum Four Generations
Cançó que escoltes 16 Blues

.

Al quartet hem de afegir la col·laboració en algun dels temes de dos trompetistes; Jerry González (bella trompeta mutada en “Phantons”) i Cris Kase, per arrodonir el só del grup.

Aquest és un disc que farà les delícies de tots aquell a qui els agradi el jazz de tota la vida i la bona música.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1