Disc de la setmana: Gino Paoli “Milestones – Un Incontro In Jazz”

Quan es pensa en Gino Paoli (1934), immediatament vénen a la ment les lletres d’algunes de les cançons més populars de la història de la musica lleugera italiana en els moments de més èxit i repercussió, i gran part d’aquest èxit és deu a la notable qualitat del cantautor genovès.

Gino Paoli és un clar exemple de com la poesia pot unir-se a la música sense deixar la qualitat a part.

f

El disc “Milestones – un incontro in jazz” (2007) és una revisió de cançons què sense por a equivocar-me anomenaria com històriques. Balades excepcionals que han passat de generació en generació fins convertir-se en immortals, però la gran diferencia la tenim en l’estil…jazz pur jazz vocal.

Paoli no només és capaç de re-interpretar els seus temes i atrevir-se amb alguns estàndards, si no què li dona una textura molt particular en clau de jazz a les seves interpretacions. Però no menys important en la realització d’aquest disc son els músics que li acompanyen, perdó per anomenar-los com acompanyants, ben segur és desmerèixer la seva gran qualitat i professionalitat. No son uns altres que; Enrico Rava (trompeta), Flavio Boltro (trompeta), Danilo Rea (piano), Rosario Bonaccorso (contrabaix) i Roberto Gatto (bateria).

Artista

Gino Paoli

Àlbum Milestones – Un Incontro In Jazz
Cançó que escoltes Time After Time

.

Escoltarem un disc on la música jazz i el pop pot crear una veritable síntesi, em sembla que aquest treball pot ser el testimoni d’un interessant experiment per al panorama de la música pop italiana, especialment tenint en compte la gran grandària de les cançons proposades.

Jo que no he sigut mai un admirador de la música melòdica italiana, he de reconèixer que aquest disc em té enganxat. He descobert, tard, la veu d’en Gino Paoli i m’ha encantat. Els músics ja els coneixia però no han deixat de sorprendrem les revisions que han fet dels temes i estan genials.

Ull!! hi ha una segona part de l’any 2011 que encara no he pogut escoltar i no puc opinar.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1