Disc de la setmana: Alison Krauss & The Union Station “Paper Airplane”

El disc d’avui és un disc on la música virtuosa brilla sense ostentació. I la culpable no és un altre que l’Alison Krauss i la seva banda de fa més de 20 anys la Union Station.

“Paper Airplane” és un altre petita joia de música tradicional americana, bellugant-se amb mig del folk, country, hillbilly i el bluegrass.

Està considerada com una de les millors bandes de Bluegrass de l’actualitat, això ja és sinònim de qualitat, la producció és impecable, amb resultats evidents i força prometedors.

Artista

Alison Krauss & The Union Station

Àlbum Paper Airplane
Cançó que escoltes Dimming of the day

.

Lletres de temps difícils, possiblement recurrents però amb una coherència temàtica que li dona consistència al treball. La banda excepcional, (instrumentació tradicional) omple sense deslluir l’encantadora veu de l’Alison. Una veu de mezzo soprano, fràgil, virtuosa en el seu estil i ànima principal del disc, mai m’ha sonat tan pura com en aquest disc, frases de llarga durada i abast diabòlic com sols ella sap treure, canta notes sense esforç en mig de la dolçor i la desesperació.

El so que en presenten Alison i la seva banda, està ple de intuïcions i fluixes dels que rara vegada podem escoltar en la música country. Total un conjunt de cançons que han de seguir ampliant la reputació de l’Alison Krauss.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1