Disc de la setmana: The Dave Brubeck Quartet “Time Out”

El de avui és un altre esplèndid disc de jazz que com sempre em permetreu recomanar-vos. Un disc del 1959 (bon any) porta per nom “Time Out” i el grup és The Dave Brubeck Quartet.

Un disc que en el seu moment va ser força criticat pels experiments en els ritmes poc freqüents en la música de jazz que feia servir. Una munió de música clàssica, folklore i jazz van fer d’ell un disc meravellós tot una fita dintre de la música de jazz.

Dave Brubeck (1920) és un pianista inesgotable: un s’imagina que pot no acaba mai de tocar, implicant de forma llaminera als altres instruments, donant i llevant relleus, percudint l’aire de forma lleugera i gairebé casual de swing gràcil, eteri, i fresc al mateix temps.

Artista

The Dave Brubeck Quartet

Àlbum Time Out
Cançó que escoltes Take Five

.

El titul ja és una premonició, els matisos clàssics que pren el primer tema de la més que coneguda “Marcha alla Turca” de Mozart, és un bon exemple. Continuarem amb belles balades a ritme de vals, temes anb aire “smooth” irresistibles i d’altres amb més swing. No puc deixar de remarcar una de les més gran composicions de Brubeck la més que famosa Take Five, no te pots treure del cap la melodia que surt del saxòfon d’en Paul Desmond, inevitable siular-la i deixar de moure el peu quan s’escolta.

Un disc bonic d’escoltar, on tot és tan ajustat que sembla no poder haver estat millor concebut. I tot gràcies a la mestria del del quartet uns virtuosos com; Dave Brubeck al piano, Paul Desmond saxo alt, Eugene Wright contrabaix, y Joe Morello a la batería.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1