Disc de la setmana: Ralph Towner & Paolo Fresu “Chiaroscuro”

El segell discogràfic ECM, com ens té acostumats des de fa un temps ha produït aquest encisador disc de pensament malenconiós. Un inusual i excitant duo sorgeix del talent d’aquests dos monstres; Ralph Towner (Guitarra clàssica, 12 cordes, baríton) i el trompetista/fiscorn sard Paolo Fresu.

“Chiaroscuro” (2009), és un treball que no ens podem perdre, on els dos musics ens deixen veure una perfecte afinitat i una més que impressionant habilitat per fusionar la música entre les seves respectives inclinacions: la melodia de la guitarra i la improvisació jazzística de la trompeta.

Dos mons de un so real, després de molts anys de col·laboració s’han ajuntat per fer aquest àlbum sublim. Les composicions majoritàriament signades per en Ralph Towner, donen a conèixer la maduresa artística, el talent i per damunt de tot el bon gust d’aquest dos músics.

Parem atenció al so melodiós de les guitarres, tant escoltarem una de clàssica, com la pianística guitarra acústica de 12 cordes i pareu especial atenció al tema “Sacred Place” on ens delecta amb el so de la guitarra baríton (la de més baix registre). Per la seva part Paolo Fresu afegeix la improvisació, els silencis, la lírica i una alegria molt especial que surt del seu instrument.

Artista

Ralph Towner & Paolo Fresu

Àlbum Chiaroscuro
Cançó que escoltes Wistful Thinking

.

Escoltarem un so que surt de la barreja de les influències dels dos artistes, vull dir la de Miles Davis en Paolo Fresu i la innegable de Bill Evans a Ralph Towner, donant vida a un treball molt homogeni. En definitiva un conjunt poètic i líric on trobarem “claros y oscuros”, com bé diu el títol del disc, llums i ombres en la seva justa mida, i per cert com és costum en la discogràfica ECM, un so perfecte..

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1