Disc de la setmana: Giorgio Conte “Come Quando Fuori Plove”

Després de Paoli, Fresu i ara toca Conte, si!! si!! Conte però no pas Paolo Conte si no Giorgio Conte (1941). Deuen ser els gens què han fet d’en Giorgio un altre genial músic, menys conegut però amb una qualitat innegable com el seu germà.

“CQFP”,Come quando fuori piove (2011), és un àlbum tranquil però a la vegada subtil e irònic, per damunt de tot espontani, gravat a casa seva amb una instrumentalització senzilla la seva guitarra i el seu piano i l’acompanyament d’un acordionista Walter Porro.

Histories dels anys 50 a l’Itàlia de post guerra, escenaris plens d’una delicada melangia, on li arriba la memòria transcorren petits o grans esdeveniments de la seva infantesa i l’adolescència, reflectits en els personatges de les lletres de les seves cançons

Té una veu i estil molt característic dels cantautors italians però el podem escoltar com “chansonnier” o “jazzman” amb la mateixa solvència. La seva música sap com sorprendre el públic amb l’humor, l’elegància i la capacitat d’emocionar i entretenir.

Artista

Giorgio Conte

Àlbum Come Quando Fuori Plove
Cançó que escoltes C.Q.F.P.

.

Giorgio és un apassionat del jazz i la cançó francesa, gran compositor (Mina, Ornela Vanoni, Rossana Casale, Francesco Bassini…), advocat de professió no és fins 1993 que ho deixa per dedicar-se únicament a la música. No vull entrar en polèmica, Paolo Conte és el més conegut, però Giorgio Conte és el gran cantautor i fins i tot he arribat ha escoltar que canta millor que el seu germà… A mi m’agraden tots dos i a vosaltres?

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1