Disc de la setmana: Stanley Clarke “Live at the Greek”

El disc de avui és un disc catalogat com smooth jazz (fusió de la improvisació del jazz amb ritmes de rock). Un disc en directe d’una banda de luxe liderada pel contra-baixista Stanley Clarke (1951) i com a convidats; Billy Cobham (bateria), Larry Carlton (guitarra), Deron Johnson (teclats) i Najee (Saxofons).


Live at the Greek (1993), és el títol del àlbum i no deixa de ser una reunió de vells amics que toquen per passar-s’ho bé amb la excepció que és en directe al mític Teatre Greek de Los Angeles.

Una re-interpretació de temes força coneguts de cada un dels músics impecablement interpretats. Temes de llarga durada on tots tenen el seu espai de lluïment, on demostrar les seves capacitats com intèrprets. En interessants improvisacions sempre sota el ritme canviant del rock al jazz passant per estones més smooth, que serveixen per crear diferents e interessant climas.

Temes de Miles Davis, Mingus, Billy Cobham, o una versió instrumental del clàssic dels Doobie Brothers “Minute by minute” i per tancar una versió espectacular de 20 minuts del propi Stanley Clarke en “School days”.

Artista

Stanley Clarke

Àlbum Live at the Greek
Cançó que escoltes Buenos Aires

.

Els músics perfectament integrats. Najee és un saxofonista eminentment de soul (acompanyant de Prince) que té els seus moments de lluïment personal. El guitarrista té una tècnica i so impecables però per a mi li falta personalitat, li falta el punt aquell que li dona quelcom més al escoltar la seva música.

No esperem un àlbum de fusió agressiva com és pot esperar de Clarke i Cobham, al estil del Miles Davis més electric o de l MaHavishnu Orchestra o el projecte de Chick Corea Return to forever. És un treball més comercial, sense voler ser pejoratiu fent servir el mot “comercial”, no treu  que sigui un disc ben fet amb l’encant especial que tenen els directes i la perfecta conjunció de cinc excel-lents músics.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis