Disc de la setmana: George Coleman “At Yoshi’s”

El d’avui és el disc d’un saxofonista George Coleman nascut al 1935, amb una  dilatada carrera com a músic  i docent però amb una discografia  molt curta, per això cada nova gravació que fa és tot un esdeveniment.

El disc és un directe de 1987 “At Yoshi’s”, un concert especialment emocionant per ell, és el local on va debutar però especialment interessant per la música que escoltarem. Saxofonista d’un elevat sentit de les idees tonals que sempre ha estat a la davantera de les noves tendències del jazz.

El grup a més de Coleman, tindrem al piano un formidable Harold Mabern, pianista d’un gust refinat, especialment lluit en el tema “Io”, tema modal assassí en la interpretació, i estan hàbilment recolzat per excel-lents professionals com el bateria Alvin Queen i el contrabaix de Ray Drummond, companys de la seva etapa europea, que no fas rés més que demostrar la perfecta compenetració del quartet.

Artista

George Coleman

Àlbum At Yoshi’s
Cançó que escoltes Father

.

Un disc amb molts moments solemnes, relaxat i reflexiu en els dos primers temes, cuinant a foc lent , poc a poc va in-crescendo per deixar-nos en el següent tema oscil·lacions rítmiques que surten d’esprémer més i més el seu tenor.

Francament, tot el disc de dalt a baix té l’aromà Coleman un Coleman en plena forma, ben recolzat per un inspirat grup que toquen de la millor manera possible. Els arranjaments son dignes, nets i ordenats típics de la seva faceta com a docent.

Escoltar At Yoshi’s és un esforç molt recomanable, que mereix el seu espai per poder gaudir-ne’n .

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis