Disc de la setmana: Marianne Faithfull “Stranger Weather”

Marianne Faithfull (1946), és una cantant complicada de qualificar, d’estil i veu força particular. Possiblement s’ha produït una transformació alquímica entre la vida de la Marianne i la seva veu. Totes les desgracies i les penes que ha petit, han estat absorbides com per art de màgia per la seva veu dotant-la de matisos estranys però a la vegada molt rics.

“Stranger Weather” (1987) és un disc molt especial, va ser gravat desprès de recuperar-se de 17 anys d’addicció a l’heroïna. Addicció que va agafar quan Mick Jagger la va deixar.

El disc és una barreja de rock, blues, folk tot amb un to fosc. El temes son clàssics contemporanis, interpretats en veu teatral, gastada, ronca, profunda e inquietant. Se han ajuntat amb un notable grup de músics que la saben entendre, donar suport i cos a la seva veu. Són especialment interessants els arranjaments que s’han fet dels temes triats per ficar-los en l’orbita Faithfull.

Artista

Marianne Faithfull

Àlbum Strange Weather
Cançó que escoltes Boulevard of  broken dreams

.

És un àlbum, com l’au fènix, de ressorgiment de Marianne Faithfull, cal escoltar-lo amb tranquil·litat i una mica de paciència per anar-te’n fent poc a poc amb la seva música.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

Aquesta setmana el disc no està disponible a Itunes Espanya, pel que no es podrà comprar. Deixo la referencia de Usa, pel menys és pot escoltar 30″ cada cançó.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis