Disc de la setmana: George Shearing “On a clear day”

“Ona clear day” (1980), és una d’aquestes gravacions en viu que tant m’agraden. Un duo de piano i contrabais, o el que és el mateix; George Shearing (1919) pianista Britanic i el contrabaix d’en Brian Torff.

El disc és el reflex del que es pot esperar d’en Shearing quan es posa al piano. Ben conegut pel seu so jazzístic extremadament melòdic, l’escoltarem en un concert ple de sofisticació i en clau de bop.

La seva música té un toc de llum, un infal.lible sentit del swing, molt característic de la seva forma de tocar, i un discurs ple de frases enginyoses. El complement perfecte és el contrabaix d’em Brian Torff. En Torff li dona el contrast necessari perquè en Shearing pugi jugar amb el piano amb total llibertat. Torff, és mou a la perfecció tant en balades com amb temes de tempo alts (en aquest últims brilla especialment la calor que lis dona, les escales d’aguts i els guarniments que treu del seu contrabaix).

Artista

George Shearing & Brian Torff

Àlbum On a clear day
Cançó que escoltes Lullaby of Birdland

.

No és massa comú aquesta formació, però el duet permet donar-li una brillant construcció als temes i més si els músics tenen una tècnica impressionant com els dos que escoltarem avui.

El repertori va des de la més coneguda de les seves composicions “Lullaby of birdland”, passamt per dos temes d’en Torff, Brazil’79 on ens fa una exhibició del domini del seu instrument o el interessant “Blue island blues”, la resta un grapat de clàssics com son “Love for sale” de Porter o “Have you meet Miss Jones” de Hart/Rodgers.

Un bon concert on podrem gaudir d’aquest extraordinari pianista, en la seva música apreciarem les influencies que ha anat agafant de tots els grans pianistes, tant clàssics o de boogie-woogie com; Fast Waler, Earl Hines, Teddy Wilson, Erroll Garner, Art Tatum, Bud Powell. Un disc interessant d’escoltar.


 


.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1