Disc de la setmana: Nanci Griffith “Intersection”

La recomanació d’aquesta setmana està acabada de cuinar. Un àlbum del 2012 de Nanci Griffith (1953) anomenat “Intersection”. És el últim treball de la cantant i compositora nord-americana i sense cap dubte un dels més madurs, personals i pot ser un dels seus millors àlbums.

Nanci Griffith està clarament influenciada per les grans dames del country; Emmylou Harris, Joni Michell, Loretta Lynn… AHo podrem constatar amb uns meravellosos discs produïts els anys 80 com “Once in a Very Blue Moon” o “The last of the True Believers”, però Intersectión és un disc on la maduresa es nota tant en lletres com en els arranjaments.

Lletres que ens parlen de las relacions familiars, ruptures, caràcters difícils, problemàtiques socials i polítiques, transicions per la vida… Totes aquestes denuncies i sentiment surten de la excelsa veu de la Nanci.

Artista

Nanci Griffith

Àlbum Intersection
Cançó que escoltes Never Going Back

.

Una veu que troba les modulacions exactes depenent del tipus de música que interpreti, es belluga a la perfecció pel country i el folk, per les balades o temes amb més ritme… m’agrada escoltar-la. La producció és molt bona, un grapat d’instruments acústics i veus envolten a la Nanci sense treure el més minin de protagonisme a la seva veu, que és realment l’important.

Aquest disc en deixa una veu exquisida, les composicions pròpies son de qualitat i a més té el do de descobrir cançons d’altres i portar-les a la llum com son els temes de Loretta Lynn i Blaze Foley, gravats en aquest disc. Em sembla un treball molt digne i agradable d’escoltar.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis