Disc de la Setmana: Herbie Hancock “The Quintet – V.S.O.P.”

El més complicat del disc d’avui és atribuir-lo a un músic, per això el títol no és un altre que “The Quintet -V.S.O.P.” (1977) i els músics que intervenen no son altres que Herbie Hancock al piano, Wayne Shorter saxos, Ron Carter Contrabaix a la bateria Tony Williams i un trompeta intrús com és Freddie Hubbard.

Aquesta formació és la continuació del increïble quintet de Miles Davis de finals dels 60, on acaba Miles, Hancock i els seus agafen el relleu. A veure no és exactament el mateix Miles és més melancòlic que Hubbard i Hancock és més atrevit harmònicament que quan tocava amb Miles. Però la telepatia entre els músics (temes que mai abans havien tocat junts) i el virtuosisme individual de cada un d’ells és sorprenent.

El més important d’aquest àlbum és la seva influència sobre la direcció que havia de agafar el jazz el següents anys 80 i 90 que seria sorprenent.

La reunió d’aquest cinc genis tocant junts, el resultat no pot ser rés més que sublim. Un disc del que hi ha poc a comentar i molt que escoltar. Talent i mestria es reuneixen en un concert al Teatre Greec de California.

Artista

Herbie Hancock “The Quintet”

Àlbum V.S.O.P.
Cançó que escoltes Third Plane

.

Poc a comentar per això os deixo el comentari de la revista Downbeat que resumeix a la perfecció aquest disc.

El que el públic aplaudeix en aquest àlbum transcendeix la mera forma, tècnica i instrumentació. El que li va encantar va ser el carisma generat per cinc mestres que es van escoltar els uns als altres en el més profund de l’oïda, que es van parlar en múltiples nivells, i, sense importar el dens que fos el contingut musical, transmetien els seus missatges al públic amb sorprenent claredat”.

Res del que pugui dir podria acostar-se a tan encertada descripció…

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis