Disc de la setmana: Roseanna Vitro “Live at the Kennedy Center”

Amb la recomanació d’aquesta setmana continuaré la creuada a favor dels músics i cantants que sota el meu parer estan poc valorats.


Roseanna Vitro
(1961), és sense por a errar la quinta essència de la interpretació moderna del jazz vocal. Té un impressionant domini de la tècnica, excepcional és la seva capacitat d’improvisació i modèlica la forma en que sap adaptar-se al material que interpreta.

El disc “Live at the Kennedy Center” (2006) és un altra directe dels que m’agraden, on realment podem apreciar les qualitats de la veu sense cap artifici d’estudi. Aquí és on la Vitro ens monstre tot el seu potencial, no és una gran “showman”, el que és d’agrair en una gravació en directe. Ens estalviem les xarrameques per omplir una hora plena de musicalitat de una de les veus que més aprecio de l’actual escena jazzìstica contemporània.

Artista

Roseanna Vitro

Àlbum Live at the Kennedy Center
Cançó que escoltes Please do Something

.
Tant el repertori com els músics que li acompanyen estan curosament triats. Tres music d’un gran solvència, Kenny Werner: piano i arranjaments, Dean Johnson: contrabaixbaix, Tim Horner: els tambors. El repertori temes de clàssics com Newman, Carter, Oliver Nelson, Caetano i la gosadia d’interpretar un tema dodecafònic d’en Bill Evans.

Un disc d’una veu molt versàtil en la seva interpretació, plena de swing i diferents colors . Un bon disc per apreciar i gaudir d’una veu que com deia és poc coneguda però d’una gran qualitat.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis