Disc de la setmana: Francesco De Gregori “Pubs and Clubs”

Ja que ens belluguem en el món 2.0, la meva recomanació d’aquesta setmana és d’un disc que es va gravar en directe a la vegada que es retransmetia per you-tube i la seva comercialització s’ha fet únicament per Internet.


Francesco di Gregori (1951) és un compositor que m’agrada i algun dels seus treballs he admirat. Sempre coherent, seriós, pot ser una mica retro, avorrit en algun dels seus discos però sempre honest. Això ho dic perquè el disc que us recomano és un repas per la seva obra, possiblement si volgués recomanar un disc seu seriaAmore nel pomeriggio”. “Pubs and Clubs” (2012). És un disc enregistrat en directe en petits clubs on la relació més directa en el seu públic li dona una atmosfera més intima i relaxant on la música que fa en Di Gregori sona més viva que mai.
Un barreja d’estils, escoltarem rock, en altres talls ens semblara escoltar l’harmònica d’en Dylan, fins i tot entrar dintre d’un disc dels Almman Brothers, o sentir al més clàssic cantautor italià dels anys 60 o 70.

Artista

Francesco de Gregori

Àlbum Pubs and Clubs
Cançó que escoltes Alice

.

En aquest camaleònic cantautor Romà trobarem diferents fonts d’inspiració ven paleses en aquest recull de cançons, que van del folk, el country i western a l’assimilació d’autors com Fabrizio De Andrè, Dylan o Leonard Cohen.Son interessant els seus texts, no mancat de sinestèsia i metàfores, fàcilment recognoscibles, amb lletres de inspiració intima, ètiques-polítiques on hi han clares referències a l’actualitat.

Finalment, un bon disc, sense grans sorpreses, però molt agradable que ens dóna un autor que sembla cansat i no satisfet encara, però que probablement encara troba el plaer en el seu treball i la participació del seu públic. Particularment a mi m’agrada més el Francesco De Gregori més italià, la seva música i la poesia de les seves lletres, però Pubs and Clubs és un bon tast de la seva variada trajectòria.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

Malauradament no es troba el disc a spotify però com que no vull que us quedeu amb les ganes de coneixer-lo us poso un recopilatori on podreu escoltar les seves millors cançons:

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1