Disc de la setmana: Ana Popovic “Unconditional”

Avui toca “canya” un disc potent de blues on trobarem una veu força interessant però per damunt de tot una guitarra, una Fender Stratocaster a les mans de Ana Popovic (1976).

Ana Popovic a més d’una excepcional guitarrista de blues és una més que interessant compositora i cantant apassionada. El disc que he triat “Unconditional” (2011) és un disc no sols de blues si no també de rock i swing.

Un treball on la guitarra i la veu de la Ana estan al servei d’un blues contemporani, que beu de influencies clàssiques i especialment de Jimi Hendrix. Crec que ha entès a la perfecció que la tècnica en el blues es queda curta quasi sempre si no hi ha alguna cosa més “feeling” i ella en aquest disc ho deixa ben pales.

Uns bons arranjaments, una secció rítmica potent, particularment m’agraden els tocs, sempre en segon pla, dels teclats omplint espais… si es que la guitarra deixa algú.

Artista

Ana Popovic

Àlbum Unconditional
Cançó que escoltes Fearless Blues

.

Les composicions originals són barreja de contemporaneïtat i classicisme amb molta qualitat i l’última part del disc ple de versions de reconeguts temes de blues, interpretats amb respecte, habilitat i afecte.

Un disc al estil del que ja os vaig recomanar fa un temps de Susan Tedeschi. No gosaria dir que és deixeble seva, perquè quasi son coetanis, però si que porten un camí paral·lel, excels-lents guitarristes , lis agrada crear i una veu més que acceptable. M’arrisco a que els puristes de blues no els agradi la meva recomanació, però continuo pensant que és un bon disc aquest de la cantant Croata.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis