Disc de la setmana: Helen Humes “Songs I like to sing!”

El disc de avui pot sonar a ranci, és un disc del any 1960 i fora de ser un testimoni d’una època, té dos motius principals pel que crec necessari donar-lo a conèixer.

El primer sense cap dubta és escoltar la veu de una de les muses del jazz vocal, no de les més conegudes però amb una important veu, no és un altre que la veu de la Helen Humes (1913 – 1981).

De totes les veus memorables del jazz, no n’hi havia cap comparable a la de Helen Humes. El seu agut determina una veu diferent dintre del espectre del jazz vocal femení. Important reconeixement el que li va fer en Count Basie quan la va triar per substituir a Billie Holiday a la seva orquestra com solista, ni més ni menys.

Desprès d’uns anys de retir va tornar a gravar amb la inestimable col·laboració d’en Marty Paich com arranjador i director d’orquestra i el disc no és un altre que “Songs i like to sing!” (1960). Una barreja de balades i cançons amb més ritme, un recull dels seus temes preferits.

Artista

Helen Humes

Àlbum Songs I like to sing!
Cançó que escoltes Don’t Worry ‘Bout Me

.

El segon motiu és sense cap dubta els excel-lents músics que la Conteporari Records posa a la seva disposició, Ben Webster, Art Pepper, Barney Kessel, Shelly Mann, Teddy Edwards, Andre Previn, Leroy Vinnegar. Qualsevol d’ells per si sol ja mereix una menció especial dintre del món del jazz.

És un d’aquells discs i una veu que a dia d’avui no tenen el reconeixement que lis caldria, per això no dubten en escoltar i gaudir d’un excel-lent treball

‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1