Disc de la setmana: Horace Silver Quintet “Song For My Father”

El disc d’aquesta setmana és un d’aquells treballs avançats al seu temps. Un disc que obre una nova línia, difícil de comparar al que s’estava fent en aquells moments, però que sense cap dubta marcarà la progressió del jazz als anys 70.

El disc és “Song For My Father” (1964) del pianista Horace Silver (1928). Horace Silver va ser a mitjans dels 50 el pianista fundador dels Jazz Messengers d’Art Blakey tot un pilar del hard-bop de l’època. Fraseig percutiu, petites unitats melòdiques molt “blussis” i una especial atenció del ritme, van fer d’ell un pianista força reconegut.

Aquest disc va ser el predecessor de la fusió en el jazz. L’any 64 va introduir nou ritmes en el jazz. Va incorporar ritmes funkys, soul, tropicals o de bossa nova. Especial interes té el tema que dona nom al àlbum per ser clar reflex del que us estic parlant .

Artista

Horace Silver Quintet

Àlbum Song For My Father
Cançó que escoltes Song For My Father

Melodies i harmonies simples per crear un ambient lànguid, que contrasta amb el sol que fa el saxofonista Joe Henderson un dels més apassionats i commovedor que he escoltat, em sembla perfecte d’estructura, gairebé massa perfecte per ser una improvisació.

Un disc subtil com només pot fer un músic de molta classe, composicions més ajustades i més enganxoses. No obstant això, escoltarem un disc càlid i acollidor. Cal tindre en compte l’important que va ser per la innovació que va suposar en l’historia del jazz.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1