Disc de la Setmana: Tigran Hamasyan “A Fable”

Només piano. Sintetitzant és el que escoltarem avui. Tigran Hamasyan (1987)  és un pianista armeni, amb una gran tècnica i un excepcional tractament dels elements folklòrics que pren de la música de la seva terra.

Les seves arrels son necessàries per comprendre la seva música. Cops damunt el teclat més enllà de les melodies, melangia, una brutal candidesa eloqüent i aclaparadora, les seves mans atresoren com un do diví la possibilitat de conciliar diferents formes de tocar el piano.

“A Fable”  (2011) és el seu quart àlbum i les arrels segueixen allà intactes. I això és precisament el que li ha permès vèncer el dubta que d¡ell es tenia i acceptar que estem davant d’un nou geni del jazz.

Artista

Tigran Hamasyan

Àlbum A Fable
Cançó que escoltes The Spinners

.

És un disc per escoltar-lo sencer i deixar-te emportar. Em sembla preciós, un començament amb una fràgil composició a ritme de Erik Satie juganer i evocador. Per continuar amb original tonades carregades de lirisme, peces a mig temps fins enèrgics experiments de gran diversitat rítmica i harmònica.

Total un treball com deia abans ple d’inspiració armenia, una interpretació quasi mistica que surt de les mans d’en Tigram Hamasyan. És complicat buscar referencies, és una música molt lliure i preciosista, cants de sirena que i alhora te omplen d’esperances i il · lusions.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

O escoltar-lo sencer a spotify:

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis