Disc de la setmana: “Por vida; A tribute to the songs of Alejandro Escovedo”

El de avui és una excepció, normalment no m’agraden els recopilatoris i menys els “Tribute to…”. El de avui em sembla essencial per descobrir i entendre la música d’un artista com és Alejandro Escovedo (1951).

L’àlbum “Por vida: A tribute to the songs of Alejandro Escovedo” (2004), és la reunió dels millors músics de l’etiqueta americana per donar un cop de ma a aquest excels-lent músic en el moment que va patir una greu infermetat i sense cap tipus d’assegurança medica es va trobar en la indigència. Potser aquesta mostra de les seves belles cançons li faran per fi justícia molt a pesar de les tristes circumstàncies.

Les versions dels seus temes que fan Calexico, Lucinda Williams, Cowboy Junkies, Steve Earle, Peter Case…fan que ens fixem en les cançons de Alejandro Escovedo, per desprès si es vol endinsar-nos en la seva discografia que te treballs de culte com “A man under the influence”, “The boxing mirrors” o el últim “Street songs of love” que a mi particularment no m’agrada tant pot ser per semblar-se massa al Boss.

Artista

VV. AA.

Àlbum Por vida: A tribute to the songs of Alejandro Escovedo
Cançó que escoltes Pyramid of tears (Lucinda Williams)

.

Donada la varietat gairebé vertiginosa dels artistes i estils que abasta el “Por Vida”, el que és més notable en l’àlbum és el consistent que és, la qualitat d’aquestes cançons és un fet, però les actuacions són fortes, com si el músics volien estar segurs que li van donar a les cançons les interpretacions que es mereixien. I malgrat els salts d’un gènere a un altre, la veu d’Alejandro Escovedo fora clara i present en totes les pistes.

Simplement és un homenatge afectuós d’un grup de talentosos artistes a un dels seus, i el resultat no parla de la malaltia o la mort, sinó de la música creada “por vida” … de per vida.

.

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1
Anuncis