Disc de la setmana: Benjamin Biolay “Negatif”

El disc d’avui és un disc de “chanson”, però totalment contemporani amb arranjament de teclats electrònics i més guitarres, traient-li una mica aquesta nostàlgia que envaeix la chanson i donant-li més contundència.


Benjamin Biolay (1973), ha estat una de les raons per les que vaig recuperar el meu interes per la música francesa fa uns anys.
Negatif” (2003), va estar el àlbum de confirmació de Banjamin Biolay. En aquest disc es belluga pels diferents estils de la música del nostre temps, folk, cançó d’autor, rock, pop, però tots ells interpretats amb una gran elegància i talent.
M’és impossible parlar de Biolay sense anomenar a Serge Gainsbourg. Ha actualitzat amb la seva música les propostes que Gaingsbourg o Trenet van elevar al seu màxim exponent.

 

Artista

Benjamin Biolay

Àlbum Negatif
Cançó que escoltes Billy Bob a Raison

.
Malgrat el títol Negatif és un treball de cançons relativament optimista, en el que, afortunadament, deixa la imatge de crooner que donava en els discos anteriors, per obrir-se a plantejaments més amplis. Així podem trobar temes amb un aire pop (fregant fins i tot lo comercial), passant per temes més clàssics i cançons més melangioses.
També és destacables la producció de l’àlbum i la gran varietat d’arranjaments que utilitza Biolay en el disc; cordes, vents o elements electrònics que enriqueixen de manera elegant un àlbum que no fa sinó apuntalar el que espero sigui una de les carreres més interessants dels propers temps.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1