Disc de la setmana: Kenny Garrett “Seeds from the underground”

El disc d’avui és una novetat del 2012, el seu interpret Kenny Garrett (1960) és un saxofonista amb més de 30 anys d’experiència i pot ser un dels més prestigiós de la seva generació.

En aquest disc Garrett torna al format de quartet acústic que li permet mostrar el seu notable talent i en fer-ho, crec que fa un reconeixement a tots els músics que li han inspirat i influït en ell.

“Seeds from the underground”, està format per 10 composicions pròpies, on ens deixa en cadascuna d’elles detalls inconfusible de altres grans del jazz. Les melodies Roy Haynes, el retorn als dies de Blue Note amb els registre de Lou Donaldson i Jackie McClean o a Marcus Belgrave (mestre de trompetistes) o el mateix Keith Jarrett. Si he de buscar semblances, a mi em recorda el clima poderós dels discs de McCoy Tyner dels anys 60.

Artista

Kenny Garrett

Àlbum Seeds from the underground
Cançó que escoltes Boogety-boogety

.

Garret, en aquest treball, té un enfocament molt més cerebral, fa servir hàbilment el seu domini de la melodia, de l’harmonia i el ritme. Temes tan variats com influencies en té, ritmes afro-caribenys, post bop, música per a pel·lícules, balades melangioses. Total un recull de sensacions que fan d’aquest àlbum un dels millors que h’escoltat aquest any de nova producció.

Seeds from the underground és un disc que pot agradar tant als aficionat més estrictes del jazz com als més neòfits. Hi ha molt jazz del bo, molt modern i actual en aquest disc, paga la pena escoltar-ho amb atenció.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

<<< Veure tota la sèrie ‘Disc de la setmana’

.

tf-1