Disc de la setmana: Laura Simó “The best is yet to como – Live at Jamboree”

U de setembre, traspassem el llindar de les vacances amb la tornada a la feina, i com no pot estar d’un altra manera deixo la laxitud de l’estiu i torno amb les meves recomanacions.

Després de quatre setmanes escoltant veu femenines, em veig quasi amb l’obligació que la meva “reentre” sigui també amb una dona.

Laura Simó (1957) és una d’aquestes cantants de jazz que després de estar-se mitja vida lluitant per fer-se’n un lloc amb aquest món, continua sent una gran desconeguda fora dels ambients jazzístics.

Em semble una bona cantant amb una tècnica excel·lent, particularment m’agrada la seva expressivitat a l’hora d’interpretar, en directe és on treu tota la seva força i dramatisme per fer-se’n seus els temes que interpreta gràcies al seu profund coneixement de la tradició jazzística.

Sols com esment a la seva vàlua, comentar que porta més de 20 anys fent gires, gravant amb músics tant diferents i prestigiosos com Jordi Sabatés, Lucky Guri, Albert Bover, Tete Montoliu, Francesc Borrull, Juan Carlos Calderon, Horacio Fumero, Marcus Horn Trio, i no fa gaire ha presentat al Carneige Hall de Nova York el seu últim espectacle musical dirigida per en Joan Albert Amargos.

Artista

Laura Simó Sextet

Àlbum The Best Is Yet To Come “Live At Jamboree”
Cançó que escoltes Waltz For Debby

Fora de presentacions que no m’agraden gaire, toca presentar el disc recomanat d’aquesta setmana que no és un altre que “The best is yet to come -Live at Jamboree” (1996).

La Laura es presenta en directe amb el seu sextet; Joan Vinyals, Francesc Capella , Menno Märien, David Simó i Jordi Portaz. Un grup compacte, ben conjuntat que no sols dona suport a la veu de la Laura si no que tots tenen el seu espai i que aprofiten a la perfecció.

El repertori és de temes variats que van des de Rodgers/Hart, passant per Bill Evans, Duke Ellington, Thelonious Monk, Colema Hawkins fins Gino Vanelli. Funk, blues, swing no són un secret per ella, la seva veu té caràcter i és força versàtil el que fa que es mogui per tots aquest estils amb comoditat i elegància.

Escoltem-la amb tranquil·litat l’ànima la posa la Laura i el sentiment serà nostre, segur que ho gaudireu.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

tf-1