Disc de la setmana: Riccardo Del Fra Jazoo Project “Roses & Roots”

Riccardo Del Fra i el seu Jazzoo Project, són els músics que escoltarem aquesta setmana. El Jazzoo Project és un conjunt obert i modular que va del trio al sextet però amb un regla d’or “interactuar i compartir” el plaer de tocar junts, l’energia i sensibilitat.

El projecte està liderat pel mestre Riccardo Del Fra i composat per un grup de joves instrumentistes del Conservatori Nacional de Paris.

Del Fra és un experimentat contrabaixista amb una llarga trajectòria al costat dels noms més importants del jazz, (Chet Baker, Art Blakey i els messengers, Sonny Stitt, Art Farmer, Johnny Griffin, Lee Konits, Dizzy Gillespie, Tommy Flanagan, Benny Golson, Martial Solal….)

El disc “Roses & Roots” (2005) té una concepció de intercanvi i interacció en la improvisació musical. Totes les composicions son del mateix Del Fra, Onze temes força variats, sempre amb una guia que pot ser un personatge, un lloc, un sentiment. De tot això surt una musicalitat complexa, al escoltar-lo m’ha semblat que te moment de música amable i altres que m’han exigit una especial atenció pel seu grau de introspecció.

Artista

Riccardo Del Fra Jazoo Project

Àlbum Roses & Roots
Cançó que escoltes Autour de la tour

Si m’agrada aquest disc és per la llibertat en que el músics prenen elements de diferents estils,  per desenvolupar quelcom de nou amb la tradició com a punt de partida. Al final un resultat força interessant d’escoltar encarà que no amago certa dificultat a l’hora de gaudir-lo.


.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

tf-1