Disc de la setmana: Ada Montellanico & Enrico Rava “L’altro Tenco”

El disc d’aquesta setmana és un petit homenatge a Luigi Tenco. Tenco va ser un un cantautor Itàlia del anys 50-60 que va fer de tant en tant incursions al món del jazz i d’aquest treballs l’Ada Montellanico a fet un àlbum que em sembla molt interessant d’escoltar.

El disc té per nom “L’altro Tenco” i serveix perquè la commovedora veu de l’Ada i l’excel·lent acompanyament del trompetista Enrico Rava, elaborin un disc força particular en tots els sentits. Primer de tot, i com deia abans, interpreten temes de Luigi Tenco, de l’altra Tenco el que li agradava endinsar-se en el món del jazz deixant apart la seva faceta més coneguda com a cantant melòdic. L’altra particularitat és tindre als dos Enricos més destacats del jazz italià i europeu Rava a la trompeta i Pieranunzi al piano.

En el disc la veu de l’Ada és intima, acarona les paraules i li dona un just toc de llum, càlida i crepuscular al mateix temps. Enrico Rava fa el contrapunt a la veu, amb els seus aguts i els seus “vols” melòdics dibuixa els temes i lis dona un valor sublim, tocs brillants, aixecant la melodia a l’alçada que li pertoca. La rítmica ofereix una base d’estabilitat captivadora que permet als altres músics poder-se’n bellugar amb facilitat.

Artista

Ada Montellanico & Enrico Rava

Àlbum L’Altro Tenco
Cançó que escoltes Quasi Sera

Els arranjaments de la música per aquest textos, posa el màxim d’èmfasi en el discurs narratiu, les lletres d’en Tenco mai van ser fàcils, la seva manera de caminar sempre va ser torta i original. Això va crea una necessitar d’entrar en la complexitat de les seves històries, frases cantades, i l’exigència  d’una veu que surt de l’interior per donar sentit al que es canta, i l’Ada Montellanico ho fa de meravella.

Un disc interessant d’escoltar, per la veu de l’Ada, pels excepcional músics que l’acompanyen i el descobriment d’una  figura com el Luigi Tenco.


 
.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

.

tf-1