Disc de la setmana: Carla Cook “It’s All About Love”

Carla Cook és una cantant de jazz que en el seu moment em va semblar extraordinàriament prometedora quan l’any 1999 va publicar el seu primer treball “It’s All About Love”. Un disc que deixava clar que la música per a ella no era pas un hobby si no el inici d’una carrera.

I com quasi sempre l’olfacte em va fallar i desprès de publicar dos discs més, durant el 2001 i 2002 va desaparèixer per complert. De tota manera “It’s all about love” és un disc que paga la pena escoltar-lo.
Carla Cook té una veu clara i suau, al estil de Natalie Cole o fins i tot com Sarah Vaughan o la subestimada Marlena Shaw. És clarament alumna de l’escola del bob jazz, amb influencies del pop, funk i gospel. El repertori triat va del jazz més tradicional com “September song” o “Where or when” passant pel R & B de Marvin Gaye fins i tot una versió del clàssic de Neil Young “Heart of gold”.
La forma d’interpretar per a mi és força emotiva, no li cal colpejar cada nota de l’escala. Té una veu clara, las notes flueixen de la seva gola sense dificultat aparent per il-luminar tot el disc. La seva sonoritat és força natural, lluny d’altres cantants de jazz actuals que sonen d’una forma massa acadèmica.

Artista

Carla Cook

Àlbum I’ts All About Love
Cançó que escoltes These foolish things

Té gran importància en el conjunt d’aquest àlbum, l’acompanyament. M’agrada especialment el pianista, en Cyrus Chestnut. La secció de ritme posa una solida base i el violí de Regina Carter és el contrapunt perfecte a la veu de la Carla.
Com anècdota, comentar que en la cançó  “These Foolish Things” dels autors Link/Marvell/Strachey, fa una versió del més optimista que he escoltat mai. Transforma el lament d’uns amants en una romàntica cançó de soul.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

tf-1