Disc de la setmana: Moutin Reunion Quartet “Something like now”

El disc que us recomano avui, és d’un parell de bessons francesos. Diuen que van començar a actuar junts al ventre de la seva mare, fent espetegar els dits i taral·lejant les melodies que s’escoltaven a casa.

Doctorats en física i matemàtiques, la música els va capturar i no van poder deixar de tocar fins i tot quan estaven separats per l’Oceà Atlàntic, un a Nova York i l’altre a París. Si no creieu en el doble vincle els germans François i Louis Moutin son un clar exemple.

François és contrabaixista, Louis toca la bateria, junts fan una secció rítmica amb un lligam molt estret i encara més sorprenent que és difícil trobar cap de semblant en el món del jazz.

Moutin Reunion Quartet, és el nom amb el que presenten aquest treball “Something like now”. La seva música és original i oberta, encara que està dintre dels rigorosos canons del jazz. Un àlbum ple d’alta energia, que no es sosté de trucs “pour la galerie”, que molts fan servir quan la música està buida de contingut.

Artista

Moutin Reunion Quartet

Àlbum

Something Like Now

Cançó que escoltes

M.R.C.

La música transita a partir d’una estètica pot ser coltraniana per deixar-se’n anar fins límits insospitats. Els germans Moutin creen una base rítmica intel·ligent, de la que s’aprofiten tan un notable saxofonista com és en Rick Margitza i el pianista Pierre de Bathmann.

Un disc on els Moutin ens presenten les noves formes que prenen les influencies clàssiques del bebop per presentar-les actualitzades a les noves generacions amant del jazz…


.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

tf-1