Disc de la setmana: Miles Davis “Someday My Prince Will Come”

Sols per escoltar el primer 40” del primer tema ja paga la pena recomanar aquest disc. El contrabaix d’en Paul Chambers puntejant com punt d’introducció a la vegada que manté un misteri els primers compassos. Jimmy Cobb és l’altra part de la conspiració, i es nega amb la seva bateria a iniciar un temps més ràpid, mentre Wynton Kelly al piano sura sobre les seves pulsacions palpitants. És tota una estratagema per l’obertura, com deia 40” de dolçor i llum, però tot seguit en Miles Davis entra i ens mostra com pot posar el seu segell tan personal en una cançó amb només endinsar-se una mica en la melodia amb un sol minimalista.

Al final un disc d’en Miles Davis (1926 -1991)…ja tocava!!!. No he volgut triar cap dels més coneguts i representatius d’en Miles, Round About Midnight, Birth of the Cool, Miles Ahead, Milestones, Kind of Blue, Sketches of Spain…més coneguts i recomanats. He triat un disc de 1961 Someday My Prince Will Come, per diverses raons.

Primer perquè va ser el predecessor de les obres més emblemàtiques d’en Miles, després perquè va ser l’última col·laboració d’en John Coltrane amb Miles Davis posant final al majestuós quintet de finals del 50th, a més sempre l’han considerat una obra menor, i la meva recomanació aposta per donar-vos a descobrir un àlbum amb bellíssims detalls.

Artista

Miles Davis

Àlbum

Someday My Prince Will Come

Cançó que escoltes

Teo

.

Però el que ens interessa a més d’escoltar a Coltrane o Hank Mobley als saxos o la rítmica de Cobb, Kelly i Chambers, és gaudir de la trompeta d’en Miles Davis. Una trompeta suggerent, poètica, no importa el tempo en que es mogui el tema, Miles sempre està precís, en el seu lloc, especialment en els desenvolupament que dona als seus solos.

Diu l’anècdota que en Miles va arribar a la gravació en la seva Harley amb ganes de “cremar goma”, i aquesta dosis d’adrenalina que portava va fer pujar la temperatura en l’estudi almenys deu graus i és nota en el disc. Deu ni do quin viatge!.

.
‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

Ara també a:

tf-1