Disc de la Setmana: Josh Rouse “1972”

Remenant en el calaix de les recomanacions, pràcticament buit, he trobat un disc que seria una ofensa no parlar-ne’n d’ell. Millor dit no és el disc si no l’autor Josh Rouse (1972) i la seva música.

Rouse-en-la-bateria

Josh Rouse, és un cantant, guitarrista i compositor, que per entendre les seves cançons hem de fer una mirada a les seves preferències musical que van des de grups del 80 com “The Smiths”, “The Cure” o “R.E.M” , sense oblidar  la música dels anys 70, Steely Dan, Carole King o Fleetwood Mac totes elles  son dintre de la seva orbita d’influència.

El disc té per titul “1972” (2003) el seu any de naixement, tot un presagi del que escoltarem. Música dels 70 amb producció d’avui, una combinació d’intimisme i programacions electròniques amb arranjaments de corda i vents, el resultat un disc preciosista i delicat.

El disc té aires “retro”, i aprofundeix en els seus estil preferits, Soft-Rock, Soul, Folk sense semblar desfasat. Per damunt de tot sobresurt el talent d’en Josh Rouse, composicions plenes de llum, melodies que ens impregnen d’alegria i ganes de viure. “1972” és un àlbum ple de melodies i tornades inoblidables.

Josh_Rouse_1972

Artista

Josh Rouse

Àlbum 1972
Cançó que escoltes Rise

Com deia en Josh és un cantautor pop amb arrels. El títol i la portada son tota una declaració d’interessos. Evoca, com deia, l’esperit dels 70, arranjaments exquisits, brillants seccions de corda, fraseig del instruments de vent, percussions marcant el tempo. Elements que casen a la perfecció i que marquen el caràcter de les seves composicions, un equilibri entre el soul, el blues i el folk.

Josh Rouse ha aconseguit un disc rodó que es pot deixar sonant a totes hores sense que et cansis d’ell. Tant sols 40 minuts, deu cançons, però amb les que no es pot parar de gaudir de la seva música.

‘Podeu escoltar un extracte de tots els temes del disc i si us agrada comparar-lo a:’

.

tf-1