Curs per conèixer la història de Sant Feliu de Llobregat

Si us interessa la història de Sant Feliu us recomano que assistiu a un curs que organitza l’USLA (Universitat Social Lliure i Autogestionada) i l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat. El curs té caràcter divulgatiu i està adreçat al públic en general. En aquesta edició de quatre sessions es tractarà el període que va des dels primers poblaments de l’espècie humana fins al segle XVIII. Les xerrades ens aproparan, entre altres temes, als  homes i les dones a la prehistòria, als ibers i romans en el territori, al naixement de la vila de Sant Feliu, a les lluites per aconseguir una parròquia pròpia, a l’origen del terme municipal, i també a les guerres, revoltes i lluites al llarg del temps.
El curs pretén aturar-se especialment en aquells referents històrics que més defineixen l’identitat de Sant Feliu i dels seus habitants. L’objectiu es buscar claus en el passat que ajudin a entendre el Sant Feliu d’avui.

Les sessions del curs es faran a partir de les 19:30 h a l’Ateneu Santfeliuenc, amb el programa següent:

Programa

1. Dels primers poblaments a l’urbanisme romà. Prehistòria i història antiga, a càrrec de Jordi Cortadella. Presentació de la sessió: Esther Hachuel. 19 d’abril.

2. L’origen de la vila i els temps feudals. Sant Feliu durant edat mitjana, a càrrec de Lluís Monjas. Presentació de la sessió: Jordi Amigó. 21 d’abril.

3. Vertebració del territori i formes de vida col·lectiva (el govern municipal i la creació d’una parròquia independent). Segle XVI i XVII, a càrrec de M. Luz Retuerta i Carme Sanmartí. Presentació de la sessió: M. Luz Morales. 26 d’abril.

4. El desenvolupament econòmic, urbanístic i social del segle XVIII, a càrrec de Jordi Cañameras. Presentació de la sessió: Josep Maria Gelabert. 28 d’abril.

Per als inscripcions i més detalls del curs consulteu el díptic informatiu.

.

 

<<< Veure més articles sobre Sant Feliu de Llobregat

.

 

 

tf-1